Bases Programàtiques

Principis generals de la candidatura:

1.- Defensa dels interessos generals per damunt dels particulars

2.- Defensa del medi ambient i del paisatge

3.- Per un poble habitable i per a les persones.

4.- Per l’absoluta transparència en la gestió pública i per la participació popular.

 

Algunes propostes d’acord amb aquests principis:

A.- Anul·lació de la tramitació de la revisió de les Normes Subsidiàries (en tràmit des de fa 12 anys), ja que atempta contra tots els principis anteriors, i molt especialment el núm. 1. Redueixen zones verdes, requalifiquen terrenys en funció d’interessos particulars, l’Ajuntament renuncia a terrenys que haurien de ser públics i els deixa en mans privades.

B.- Peatonització de tants de carrers del centre històric com sigui possible. Circulació, i si això no basta per tenir voreres amples, s’eliminaran els aparcaments del carrer en qüestió.

C.- Crear un accés peatonal i ciclista a Son Llaüt i a Can Borralló (camí de sa Síquia)

D.- Crear un accés peatonal i ciclista segur a l’escola pública.

E.- Un poble amb menys cotxes: Creació d’aparcaments a la perifèria del casc urbà (Ca n’Andria i vial)

F.- Replantejar les dimensions i la ubicació del mercat per tal de reduir el seu impacte negatiu sobre els habitants del poble.

G.- Posar semàfors a les entrades del poble per tal de reduir la velocitat d’entrada dels cotxes.

H.- Recollida domiciliària de fems a Foravila als camins més habitats.

I.- Racionalització de l’ús de l’aigua, tarifes més progressives. Aprofitar l’aigua de la síquia de Coanegra que es deixa perdre actualment.

J.- Dinamització de la vida cultural del poble d’acord amb els interessos generals. Les instal·lacions públiques no s’han de cedir gratuïtament per negocis privats. Creació d’un casal d’entitats dins el poble.

K.- Tots els projectes importants de l’Ajuntament s’han de sotmetre abans a debat popular en reunions amb els veinats i per internet. (per exemple normativa urbanística, recollida de fems i reciclatge, utilització d’instal·lacions públiques, museu del vi, mobilitat…)

L.- Tota la documentació pública de l’Ajuntament estarà posada a internet sense retards, perquè tothom la pugui consultar.

M.- Solució urgent per construir un accés al polígon industrial que no passi per dins el poble (via de circumval·lació, o crear un vial directe des de l’enllaç de l’autopista a Son Llaüt).

N.- Per aturar la degradació de l’entorn rural, aplicació de la disciplina urbanística i contractació d’un zelador d’obres.

O.- Un Ajuntament eficaç i al servici del poble ha de saber preveure les necessitats i els serveis de cara al futur i que no l’agafi desprevengut, com va passar amb l’escola nova. Quan es tracta de competències que no són municipals, l’Ajuntament ha d’encapçalar amb fermesa i coratge la lluita per aconseguir els serveis i les infraestructures que Santa Maria necessita, com és el cas d’un institut, d’un enllaç entre l’autopista i el polígon industrial, o el tren trinxera.

P.- L’Ajuntament donarà menjar i beure només a les persones que n’estiguin necessitades.

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

  • Calendari

    Abril 2024
    dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Escriu la teva adreça de correu electrònic per a subscriure\'t a aquest blog, i rebre notificacions de nous missatges per correu.

    Uneix 1 altre subscriptor